Igår var det meningen att jag skulle plugga, men jag valde att städa istället. Medans jag städade hamnade Leila Lindholms bok, a piece of cake i mina händer och jag var bara tvungen att baka dessa cupcakes. Smarrigt värre!
Peanut butter cupcakes 12 st.
Ingredienser
3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 dl saltade jordnötter
Peanut butter frosting:
1 dl mjukt jordnötssmör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao av god kvalitet
150 g phiadelphiaost
1 msk varmt kaffe
Saltade jordnötter till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt
7. Hacka jordnötterna och varva de med smet i formarna tills de är fyllda till 2/3
8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Peanut butter frosting
1. Rör jordnötssmör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
2. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med jornötter.
2 kommentarer:
nej nu måste jag sluta läsa din blogg:-) Bara en massa godsaker först en stor fin chokladpralin och nu dessa!! Tur för mig att jag inte har nåt jordnötssmör hemma haha
Men det har jag! (Jordnötssmör) Och slutar tidigt i morgon!
Den här bloggen kommer jag definitivt att besöka fler gånger.
Mums!
Skicka en kommentar