Har idag bakat saffransskorpor. Det är något jag brukar baka ett flertal gånger innan jul. Det är bara jag som gillar saffran i vår familj, och de här håller ju länge!
Kom på när jag hade stoppat de i ugnen att jag brukar ha råsocker på de. Kollade i min receptbok, Leilas a piece of cake. I den står det inget om råsocker, men nu när jag kollade på http://www.recept.nu/, så ska det vara råsocker. Men de här slinker nog ner också!
Receptet hittar du HÄR !
Kom på när jag hade stoppat de i ugnen att jag brukar ha råsocker på de. Kollade i min receptbok, Leilas a piece of cake. I den står det inget om råsocker, men nu när jag kollade på http://www.recept.nu/, så ska det vara råsocker. Men de här slinker nog ner också!
Receptet hittar du HÄR !
När ugnen ändå var igång så passade jag på att göra lite musli också.
Jag blandar 12 dl olika gryn/flingor t.ex havregryn och dinkelflingor, 2 dl solrosfrön, 1 dl hela linfrön, 1 dl kokosflingor, sen i massa olika grovhackade nötter, idag blev det mandlar, paranötter och cashewnötter (ca 200g). Detta blandas, sen blandar jag 3 dl vatten, 5 msk matolja (smaklös) och 3 msk honung. Häller detta över blandningen, häller allt i en plåt. Sen i ugnen på 225 grader under ca 20-30 minuter. Viktigt är att komma ihåg att blanda runt medans det är i ugnen, annars bränns det lätt vid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar