Idag har jag bakat dessa underbara saffransskorpor, såg det förra året när Leila bakade dessa i Leilas jul, vill du läsa mer om Leila, klicka här
Förberedelsetid: 20 min
Tillagningstid: 35 min
Färdigt på: 2 tim 55 min
Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
Råsocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Jag gör min sista dag på BVC imorgon, det känns lite tråkigt faktiskt. Så dessa två trevliga och duktiga BVC-sjuksköterskor ska få en varsin burk saffransskorpor som tack för att jag har fått hänga de i hasorna i två veckor
Härligt med lite snö idag, det är så underbart och se att barnen blir så glada. Det vara bara ner i källaren och hämta upp pulka och snowboard.
1 kommentar:
Tack för receptet, hade förlorat mitt.
Skicka en kommentar