tisdag 26 augusti 2008

Rumsbytena

Har glömt att skriva det, barnens rum är så gott som färdiga. På Ms rum ska det sys lite gardiner och nya kuddöverdrag. J vill också ha nya gardiner, eller så är det jag som vill det. Måste säga att rumsbytena blev över förväntan, båda barnen tycker om sina nya rum. J har fått mer utrymme att leka på och M har fått det litet och mysigt. Vi hann också med att få det rent i gästrummet innan L kom i fredags. Det var verkligen synd att jag inte fotograferade hur det såg ut på övervåningen, för nu är det nästan så att jag har glömt hur hemskt det var. Men det var tur att L kom i fredags, annars hade det nog fortfarande legat saker överallt. Ska försöka hinna sy gardinerna under veckan, vore ju fint om det blev klart nu och inte om 6 månader.

Var på föräldrarmöte igåkväll med Ms klass och visst klarnade vissa delar. Vi fick sedvanlig information om bl.a. avlusning och vikten av att kamma, kamma och åter kamma. Avlusningsdagarna denna termin kommer att vara under helgen 12-14 september om jag inte minns fel :-)

Sen var det information om schemat och andra viktiga saker. Sista punkten på dagordningen var den om klassföräldrar. Jag var klassförälder förra året och tyckte att jag hade mitt på det torra i år, men av 40 stycken föräldrar fanns det inte en enda frivillig! Varför vill man som förälder inte engagera sig i sitt barns vardag? Ja när lärarna hotade med att vi inte skulle få gå därifrån föränn det fanns minst tre klassföräldrar uppskrivna, så viftade jag med handen och sa att jag gärna är klassförälder i år igen, och vips fick jag med mig tre mammor (!, var var alla papporna?) så då fick vi gå hem. Puh, kändes som att det hade kunnat bli en lång kväll annars!

Inga kommentarer: