tisdag 20 oktober 2009

Pestopasta med Chorizo

Snabb middagsmat är något som behövs i de flesta familjer, i alla fall i vår. Har en rätt som jag varmt kan rekomendera, den fanns med i Icas Buffé för ett tag sen


Pestopasta med chorizo

Ingredienser Portioner: 4
400 g pasta (t ex penne)
400 g rå/färsk chorizo
1 kruka basilika
1 burk tomatpesto (ca 200 g)
2 dl lättcrème fraiche1 bit parmesanost (ca 50 g)
olivolja salt svartpeppar


Gör så här1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Skär chorizon i slantar. Fräs dem 3–5 minuter i olja.2. Grovhacka basilikan, spara några blad till servering. Häll av pastan och blanda med tomatpesto, crème fraiche och basilika. Smaka av med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Servera pastan med korven. Hyvla över parmesan och garnera med basilikablad.

Jag häller pastan i ett uppläggningsfat och blandar med resten av ingredienserna. Superenkelt och gott!

Inga kommentarer: