fredag 25 september 2009

Tomat - och basilikapaj!

Kvällens middag består av:

Tomat - och basilikapaj!

Portioner: 8
PAJDEG:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
½ kruka basilika1 dl färsk,
riven parmesanost
½ dl vatten
FYLLNING:
5 tomater
½ kruka basilika
150 g fetaost (grekisk)
1 burk 227 g svarta oliver utan spad
ägg
4 dl mjölk
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1-2 vitlöksklyftor

Gör så härBlanda mjöl, matfett, basilikablad och parmesanost i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg. Låt degen vila kallt ca 30 min. Tryck ut degen i en låg vid pajform, ca 28 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 225°C, ca 10 min. Skölj och skiva tomaterna. Hacka basilikan. Lägg tomatskivorna i pajskalet. Strö över basilikan och smula över fetaosten. Fördela oliverna över. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och pressad vitlök. Häll äggstanningen över fyllningen. Grädda i 200°C, ca 35 min.

Den är så himla god pajen, jag serverar den med en bit god brieost, parmaskinka, sallad, goda oliver och rödtjut såklart!

Dagen har spenderats på stan, alltid roligt att gå på stan med någon som inte är från stan, man ser stan med andra ögon (shit vad många "stan"det blev!) Shoppade bla jeans till mig och Lill-J och tonåringen.

Nu är maten strax klar!

Mer vin i glaset, skål!

1 kommentar:

carolina sa...

tackar tackar! skål på er.