Muffinssmet grundrecept ca 8 st stora eller 12 st små
Ingredienser100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Fyllning:
5 dl färska blåbär (går bra med frysta upptinade med)
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins, och 200 grader om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
3. Varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3. Spara några blåbär till garnering
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins, och 200 grader om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
3. Varva smeten med blåbären tills formarna är fyllda till 2/3. Spara några blåbär till garnering
Crumble
1. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
2. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins, garnera med ett par blåbär på toppen
3. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
2. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins, garnera med ett par blåbär på toppen
3. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar