måndag 13 oktober 2008

Chokladmuffins

Jag har bakat muffins, igen! Den här gången blev det chokladmuffins, med tre olika sorters choklad i, vit choklad, mjölkchoklad och mörk choklad. I några stycken tryckte jag även ner valnötter. De blev riktigt goda, godare än de jag bakade förra veckan, fast det kan ju bero på att jag inte gillar dumle så mycket. Problemet är bara: Vem ska äta upp alla muffins?


Receptet kommer från Elle Mat & Vin Sep-nov 2008
Trippla chokladmuffins
10 stycken
300 g självjäsande mjöl (ca 5 dl eller 5 dl vanligt mjöl + 3 tsk bakpulver)
110 g socker ( ca 1,2 dl)
knappt 2½ dl mjölk
1 ägg
60 g smör (smält)
1 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad
100 g mjölkchoklad
100 g vit choklad
Chokladen ska vara grovhackad
Sätt ugnen på 200 grader. Sätt 10 amerikanska muffinsformar på en muffinsplåt, det gick på vanlig plåt med. Rör ihop mjöl (ev. bakpulver), vaniljsocker och socker. Vispa mjölk, ägg och smör i en annan skål. Häll ner mjölkblandningen och chokladkrosset i mjölblandningen och rör runt med en slev, men rör inte för mycket. Klicka ut muffinssmeten i formarna och grädda i ugnen i ca 25 minuter eller tills de är gyllenbruna.
Ät och njut, såklart godast alldeles nygräddade och med en god kopp caffè latte

3 kommentarer:

lyckligamamman sa...

BJUD MIG, BJUD MIG!!!!!!

Carolina sa...

de smakade underbart.. tack

MMS sa...

Det är bara att komma förbi...hihi